top of page
  • Yazarın fotoğrafıTuzla Fenerbahçe Okulları

Basketbol Okulu ile Milli Olma İmkanı


Basketbol en çok izlenilen ve takip edilen spor branşları arasında. Bu nedenle dünya çapında bir imajı ve prestiji var. Erken dönemden itibaren başlanılan basketbol sporunun çocuk gelişimine yönelik faydaları da oldukça fazladır. Hem fiziksel gelişimin desteklenmesi hem de ruhsal yönden sağlıklı bireylerin yetişmesine yardımcı olması basketbol sporunu çekici hale getirir. Bu dalda kariyer hedefleyen ve milli olma yolunda çabalamayı düşünenler için Basketbol Spor Okulu imkanlarından faydalanmaları gerekir.


Milli olma imkanı


Anne ve babalar için en mutlu an ve gurur verici husus çocuklarının milli takıma kabul edilerek, ülkemizi global bir turnuvada temsil eden takımın üyelerinden birisinin çocukları olmasıdır. Bu gururu ve heyecanı her anne ve babanın yaşaması mümkündür. Çocuklarını Basketbol Spor Okulu’na yazdıran ebeveynler, onların gelişimlerine sağladıkları destek kadar, spor kariyerlerine de destek olabilirler. Uzman koç ve hocalardan oluşan Basketbol Okulu ile öncelikle ulusal turnuvalara katılma hakkı, daha sonra da global turnuvalara başvuru hakkı kazanılabilir.


Milli sporcu nasıl olunur?


Basketbol milli sporcusu olabilmek için sporun disipline hakim olmak ve belli bir beceri kazanmak gerekir. Daha sonra takım halinde Türkiye çapında düzenlenen turnuvalara başvuru yapılır. Buradaki derecelerle milli sporcu olma hakkı sağlanır. Bunun çocuklar için birden fazla avantajı vardır. En önemlilerinden birisi ise, Spor Akademisi’ne doğrudan kayıt hakkıdır. Ayrıca Milli Sporcu unvanına sahip kişiler devletten burs alarak eğitimlerini tamamlar.

1.078 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page